6 maj 2013

Ost och Rabarber!

I helgen hade vi lite hemmamys! Jag gjorde lite ostchips som vi åt medan vi väntade på att maten skulle bli klar.


Rev lite ost och lade på bakplåtspapper och sedan in i ugnen tills de började blev hårda.


Väldigt gott!
Till efterrätt gjorde jag vitchoklad pannacotta med lite smälta rabarber ovanpå.
Hackade först 100g vit choklad.
Sedan kokade jag upp 5 dl grädde med en vaniljstång som jag skrapat ner frö och sen lade ner hela stången i. Lät det koka i 2 minuter. Tog bort vaniljstången.
Sedan tog jag grytan från värmen och rörde i chokladen och sedan rörde jag i 3 gelatinblad som legat i vatten en liten stund. Därefter hällde jag det i glas och sedan in i kylen i 2 timmar.

 Precis innan det var dax att äta efterrätten smälte jag lite rabarber med lite socker och la ovanpå.

 Jag tog 5 rabarber, de var inte stora men väldigt goda.

Glömde tyvärr att ta kort när allt var klart, så ni får själva tänka er hur det såg ut eller får ni prova själva!

Åsa

1 kommentar:

Carolin sa...

Verkar ju ändå ganska enkelt att göra, har alltid tänkt att det är för omständigt för mig =)