11 september 2012

Knäckebröd med valnötter

Provade ett nytt recept på knäckebröd idag. Gillade att de är ganska tjocka och har tuggmotstånd, glömde ta i salt dock, men det blev gott ändå. Man kan också välja att strö havssalt ovanpå innan man sätter in dem i ugnen, istället för att blanda i smeten.

 
Valnötsknäcke ca30-40bitar
 
3,5 dl Dinkelmjöl grovt

3,5 dl havregryn fiber

1 dl sesamfrö

2 dl solroskärnor

1 dl linfrö

1 dl havrekli

1 dl hackade valnötter

1/2-1 tsk salt

2 tsk agavesirap elr honung

7 dl vatten
 


Rör ihop alla de torra ingredienserna. Rör ut sirapen i vattnet som ska vara varmt så att sirapen löses upp.
Häll i all vätskan i de torra ingredienserna, blanda väl, det ska bli en grötig konsistens. Fördela degen på två bakplåtsappersklädda plåtar. Stryk ut det med en slickepott så jämnt som möjligt (kan vara lite tålamodsprövande). Skär upp lagom stora rutor med en kniv.  

Grädda knäckebröden på varmluft 160grader (elr 180grader över/undervärme). Sätt in båda plåtarna i ugnen, en högst upp och en längst ner, byt plats efter halva tiden.
Grädda i ca1 timme och 10minuter. Håll koll på knäckebröden mot slutet av gräddningen, tjockleken spelar stor roll så man får hålla koll så de blir spröda men inte brända, jag brukar stänga av värmen och låta de stå kvar och torka medans luckan öppen knappt till hälften .
Ta ut och dela bröden, låt svalna på ett galler.
 


 

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vi har sådana hus i butiken! www.levvackert.se el www.levvackert.blogspot.com de går tyvärr inte skicka, de är lite för stora så frakten blir för hög! Tyvärr

Hittarecept sa...

Vilka goda recept du har! Har du hört om sajten Hittarecept.se?

Om du är intresserad av att få mera trafik till din blogg så rekommenderar jag att du registrerar dig på Hittarecept.se! Just nu indexerar vi över 300 000 recept och via oss kan bloggarna på vår matbloggstoppen få t.o.m. 10 000+ besökare per vecka!
Du registrerar dig enkelt här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

Mvh
Ann-Sofi