14 juli 2012

Sommarloppis

Idag åkte jag på årets första sommarloppis, det var en idrottsförening i en ganska liten by så jag hade inga större förväntningar, men det visade sig vara en riktigt stor och bra loppis. Där fanns massor med fina gamla möbler, jag blev helt sjuk av att se allt fint, och grämde mig att jag inte har en stor butik som jag kunde handla till och sälja vidare, eller bodde i en herrgård som jag kunde fylla. Jag plockade till mig en trave grejor och sträckte fram en femma och det funkade i de flesta fallen, behövde inte pruta ens.

Här kommer bilder på dagens skörd, och då håller jag hårt i tyglarna nuförtiden, har blundat och gått förbi söta gräddkannor med rosor på och jag vet inte vad.


Lite spets och spetsgardiner.
En Kockumspann och mugg som jag ska ha i trädgården.

Fina gamla ramar som jag kan använda till Nordens floraböckerna som jag köpte i torsdags.

Lite gamla böcker, en märkbok som man använde som mall när man broderade monogram på lakan osv, två gamla Tom Saywerböcker på Engelska som jag hoppades skulle vara förstautgåva (det var det icke) och en liten fransk bok med några småfoto. Ett brunt slitet läderfodral utan bok.

Lite småprylar, spritsmunstyckena tänkte jag har i flaskor som ljushållare, och det andra vet jag inte än.

En jättepåse med stora fina bestick, denna fick jag okristligt billigt =)

En liten ensam kopp förbarmade jag mig över, tänkte hälla stearin i den och ha den som ljuskopp.

Tänk om jag hade en stor verkstad där jag kunde släpa hem en massa loppisprylar och göra vid eller göra om, hade varit fantastiskt kul. Ganska nöjd med dagens fynd, imorgon är här en bakluckloppis i närheten, vet inte om dom är så roliga, jag inbillar mig att det är mer moderna grejor och leksaker där, kanske tar jag en cykeltur dit.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Va roliga saker du hittat! Nu blir jag också sugen på att åka på loppis, men jag får väl ta tag i mina saker som jag redan köpt och göra färdigt! Ha en bra semester! Åsa

Carolin sa...

Ja vem borde inte ta tag i sakerna som man redan har...? Hoppas ni också får en bra semester,med bättre väder än hitills. Hemma kan man ju alltid pyssla men när man är iväg vill man ju kunna vara ute. Ser du nåt kul så fota till bloggen, det går ju att göra inlägg via sms också =)