11 juli 2012

Smaskigt!

Igår gjorde jag en kladdkaka med fudgeglasyr! Riktigt mumsig!


Kladdkaka:
150g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Klä botten på en spingform(ca 22 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret.
Vispa ihop socker och ägg lite lätt och häll i smöret.
Blanda i de övriga ingredienserna.
Häll i formen och grädda i 200 grader i 12 minuter.
Låt svalna lite.

Fudgeglasyr:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
75 g rumsvarmt smör

Blanda allt utom smöret i en gryta och låt koka upp och därefter puttra i några minuter.
Tag sen grytan ifrån värmen och rör i smöret.
Låt svalna lite och häll sen glasyren över kakan.
Ställ i kylen i minst 3 timmar, men gärna över natten innan servering.
Skär runt kanten med en vass kniv innan du tar bort kanten på formen.
Dekorera tårtan och servera sen med lättvispad grädde!



Idag har jag varit i Småland och plockat kantareller.
När de var rensade och klara så blev det 9 L. Mumsigt! Detta är bara början på svampåret!!!


                                    Åsa

Inga kommentarer: