11 juli 2012

Återanvändning och loppisar

Och nu lite upcyclade gamla prylar som jag tycker är så roligt, där kan kreativa människor verkligen visa upp sina talanger i uppfinningsrikedom.Hur coolt är det inte att göra om tjockdatorskärmen till ett kattkrypin?

När barnet har växt ur spjälsängen så gör man om den till ett skrivbord, här har man målat skrivbordsskivan med skoltavelfärg, mycket fiffigt =)

Dom gamla skåpknopparna blir korthållare, passar också till att göra tassar på små skrin mm.

Snyggare fotohylla får man leta efter, denna gillas skarpt. 


Annars kan ju alltid dom gamla glasburkarna få bli en lampa istället.
Roliga budskap på besticken är också en fiffig grej.
 Att göra om gammalt porslin är en sådan grej som jag har funderat på länge, man serverar gästerna med maten redan upplagd på tallriken, och efterhand som de äter så växer något överraskande motiv eller text fram.

Billiga fågelmatstationer gör man av gamla mjölkpaket.

Och virka korgar av tygtrasor ska jag förhoppningsvis komma igång med inom en snar framtid, här ligger sängkläder och bara väntar på att bli klippta i remsor, det spöregnar ute så kanske idag....

Flera piffade tallrikar, kul att man tar en gammaldags tallrik och ger den en mer modern design, det krockar lite på ett kul sätt.

Har börjat spana lite efter kommande loppisar, har ett par på gång i helgen, också blir det nog min vanliga fasta loppis imorgon. Men det är ju på de stora årliga loppisarna som idrottsföreningar och Scouter osv anordnar som man kan göra de riktiga fynden. Jag letar mest pysselprojekt nu, saker man kan göra om, grejor man kan använda i pyssel som böcker, knappar, ramar osv, formar som kan användas vid betonggjutning mm mm.
Somliga åker på semester, och somliga springer på loppis =)Inga kommentarer: