17 juni 2012

Kreativ återanvändning

Jag är ju svag för när kreativa människor hittar nya användningsområde av gamla prylar, det är spännande att gå på loppis och tänka på hur man kan göra om den gamla korgen till lampskärm osv. Jag har en kompis som är keramiker och konstnär, hon är makalöst duktig på att pimpa om loppisfynd, jag ska förresten gå en kurs i Rakubränning hos henne om ett par veckor, mer om detta senare. Här kommer lite bilder.....

Den här stolen har min ovanstående kompis gjort, det är en gammal skrivbordsstol som hon har gjort om förvisso fortfarande som en stol men i form av en gitarr. Ryggplattan har hon gjort mindre och satt i gamla nycklar på sidorna, sedan har hon målat och lackat om, synd att bilden är så liten för den är superhäftig.

Nedanstående bilder kommer från lite varstans på nätet, har tyvärr ingen källiformation.
Jag har själv två gamla mandelkvarnar som jag har köpt på loppis men de fungerar mer som bokstöd i nuläget, men tröttnar jag på det så kan jag ju alltid stoppa ner en taklök i dom.

Jag har en hel loppisback med gamla bestick...

En gammal spegeldörr som fått lite skoltavelfärg och är upphängd över skrivbordet, hade jag haft ett rymligare pysselrum så skulle jag ha det här.

Ut med gamla byrån i trädgården och putta ner lite blommor, så blir det trädgårdsinredning istället.

Släng aldrig tapetrester, dom kan man ha mycket kul med.

Ännu en gammal spegeldörr som fått nytt liv.Sänggavlarna kan bli en gatuskylt eller varför inte ett skoltavelstaffli till barnen.

En spraymålad gammal fågelbur fungerar alldeles utmärkt som taklampa, häng i lite prismor och du har en kristallkrona.

Gamla dörrknoppar har blivit handukskrokar, nu är det ju inte så vanligt med sådana här i Sverige, men handtag funkar ju lika bra.
Dags att börja spara på konservburkar....

Jag gillar globerna bättre som taklampa än som bordslampa, undrar om mina föräödrar har kvar sin gamla 80-tals relik...
Om jag vore rik så skulle jag bara åka runt på loppisar och köpa prylar som jag sedan pimpade om, också skulle jag ha en stor lada där jag kunde sälja allt mitt pyssel och andras också för den delen, jag sänder ut en önskan om detta i universum =)

Tillägg kl14:45: strax efter att jag skrivit detta inlägg så får jag ett sms från en kompis att den lokalen som vi drömt om i många år är ledig, den är liksom i två halvor, hon skulle ha hälsodeli/fik i ena halvan och jag butik i andra. Det kommer bara lite olämpligt då kompisen precis fått barn mm, universum gav en vink snabbt....=)


3 kommentarer:

SkåneAnna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Här finns möjligheter:
http://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-forslov-bastads-kommun-bjaredalsvagen-436-3669557

Det är på landet, men nära E6 och Ängelholm - om nån kan göra lokalen i 'stallet' rättvisa så är det nog du!
:)

/anna

Anonym sa...

Det är min systers hus jag länkat till, du borde VERKLIGEN övertala sambon (maken?) att flytta dit, det är ljuuuuvligt där...

Och jag håller med dej, cancer och dess anhang får gärna dra åt fanderns till!!

/anna