12 januari 2014

Hallonbakelse!

Igår gjorde jag hallonbakelser till efterrätt!
Först bakade man en botten med:
150g smält smör, 
2ägg som vispas med 2½ dl socker
2 dl vetemjöl, 1 dl kakao, 1 msk vaniljsocker och 1 tsk bakpulver.
Blanda i mjölblandningen och det smälta smöret i äggvispet.
Grädda i 175 grader i 30 minuter.
Låt botten kallna och ta sen ut rundlar med ett dricksglas.



Klipp remsor (ca 7 cm) av en plastficka eller liknande och sätt fast runt bottnarna. 
Gör en hallonmousse och häll i.

Mousse:
Mixa 200 gram hallon till en puré. 
Låt 2 gelatinblad ligga i vatten i 5 minuter, smältes därefter i en kastrull med ½ msk vatten på svag värme.
Vispa grädden löst och rör i hallonpurén.
Ta 2 msk hallongrädde och blanda ner i gelatinet. Häll se gelatinblandningen i resten av hallongrädden och blanda noga.
Fördela moussen i formarna och frys dem sen. 



Ta fram bakelserna 30 minuter innan de ska serveras.
Ta bort plastremsorna direkt och dekorera sen innan servering!



Ser väldigt fina ut och var inte speciellt svåra att göra!

Åsa

Inga kommentarer: