21 juni 2011

En somrig tavla

Under hela Juni månad anordnar Stina med bloggen Sagolikt pyssel en pysselstafett, varje dag kommer nya pysselinlägg från olika kreativa bloggar, här kommer mitt sista för denna gången =)Idag ska jag visa hur jag gjorde en somrig tavla med lite olika tekniker, den kräver inga avancerade konstnärliga talanger utan vem som helst kan fixa detta:


Hittade en gammal ful tavla som jag gjort för ett par år sedan, målade helt sonika över den med vit Gesso som täcker bra.

Jag är lite insöad på att använda gamla bibelblad, men det går ju lika bra med vilken gammal bok som helst, det kan man hitta på loppisar för några kronor. Helst ska sidorna vara gulnade, annars kan man fixa det själv med utspädd brun akrylfärg. Jag limmade på bladet i mitten, använder mig av Pebeos Lack/Lim medium som jag köpt på Panduro, måla på rikligt så att det fastnar ordentligt, och dra över ett lager som ett skyddande lack.

Plocka fram en rolig stämpel, denna fjärilen kommer ifrån Panduro, du behöver också en stämpeldyna, jag använde mig av en svart StazOn som är vattenfast, annars flyter trycket ut när du målar över det.

Jag har gjort mitt eget mistspray av lite vatten, distress ink, och pärlemopulver, det finns i de flesta scrapbookingbutikerna. Sprayar lite på kanterna, detta momentet kan man gör allra sist också.

Jag använder min embossingfön för att snabbt torka de olika lagren, en bra investering om man vill slippa vänta på att färgena ska torka.

Jag tryckte ut en turkos färg och en limegrön, det är vanlig hobbylack som är lite halvmatt, sedan sprayade jag vatten över både frägklickarna och själva tavlan, för att få en lite mer akvarellig look och mjuka övergångar.

Här har jag bara baddat på färgen med en bred mjuk pensel, man behöver inte tänka bara blaska på.

Jag målade en vit ram runt bokbladet, även här med vit Gesso eftersom det täcker bra.

Jag ritade upp en mall på två barnskor, använde mig av bakplåtspapper, klippte ut i vanligt svart papper, det rosa är prickigt men det framgår inte riktigt på bilden. Fjärilarna stansade jag ut med hjälp av en fjärilsstans från Panduro, här använde jag ett grönt papper med rosa prickar. Limmar på allt med Lack/lim medium.

Med en svart permanent penna målade jag ränder på den vita ramen, och lade till lite olika sommarord runt om hela ramen. Avslutar alltid med att lacka över hela tavlan med lack/lim mediumet.

Såhär blev resultatet, man kan ju variera det i det oändliga, istället för barnskorna kunde man ha ett ord i stora bokstäver, göra en bildöverföring av ett foto, ett bokmärke osv osv.

Imorgon ska AnnaPanna visa något kul i textil, spännande =)

4 kommentarer:

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Kul att se hur du bygger upp dina bilder! :-)
Tack för dina tutorials! Det har varit kul att ha dig med i pysselstafetten! :-)
Kram!

Louise sa...

Vilken jättefin tavla du har gjort!! Din tutorial var väldigt bra också!! /Louise

Lotti sa...

Vilka fina grejer, du är så himla duktig och pysslig! :)

Har ju inte din mail och vill inte skriva lösen här. Maila miiiiig =) babiebumbi@hotmail.com

Krambanan

Zima sa...

Jättefin tavla! Och tack för tutorialen!!! Precis vad jag behöver för att ta mig för att börja experimentera lite själv med mixed media.