3 maj 2015

Glutenfri Äppelkaka

Provade att göra en äppelkaka utan vetemjöl som var väldigt god, som en vanlig fast utan gluten. Hittade receptet på nätet men kommer tyvärr inte ihåg var.
 


  2 ägg
2dl socker elr sockerersättning
100g Smör, smält
2dl Creme fraiche
1dl Mandelmjöl
1dl Kokosmjöl
1msk Fiberhusk
2tsk Bakpulver
1tsk Vaniljsocker
1 nypa salt
 
2st Svenska äpplen, blandas med 2tsk kanel och 2msk socker
 
Sätt ugnen på 175grader, smöra och mjöla en springform.
Smält smöret och vispa sedan ihop med socker, blanda därefter i alla de andra ingredienserna och rör om till en ganska tjock smet. Skala och skär äpplena i klyftor på ca 3-4mm.
Bred ut smeten i formen, tryck i äppelbitarna, om man vill så kan man strö lite kanel/sockerblandning ovanpå och lägga ett par klickar smör.
 Grädda i ca30minuter.
 
Carolin

Inga kommentarer: