5 april 2013

Chokladskålar!


Förra veckan gjorde jag och vår lille son chokladskålar till efterrätt. Vi blev inspirerade av Cooptidningen som kom innan påsk.
Först blåste vi upp ballonger och sedan smälte vi choklad i vattenbad. I tidningen stod det att man skulle använda mörk choklad, men vi tog Marabou mjölkchoklad istället och det gick lika bra.


Vi doppade ballongerna i choklad (1 gång) och sedan ställde vi dem på bakplåtspapper att stelna en timme. I receptet stod det att man skulle ställa dem i skålar upp och ner innan man ställde dem på bakplåtspappret, men vi provade båda och vi märkte ingen skillnad, om det var för att vi använde mjölkchoklad eller ej vet jag inte. Sen satte vi på en tejpbit och stack en nål igenom tejpen och ballongen. Då pös luften sakta ur ballongerna och kvar blev skålarna.


Sen fyllde vi skålarna med glasskulor, maränger, rån och riven choklad.
Tyvärr glömde vi att ta kort när de var klara, men de var väldigt goda och väldigt mättande!

Åsa

1 kommentar:

Carolin sa...

Låter som en efterrätt i min smak =)