14 mars 2013

Fotografering och vattenlek

Om man har en kamera som tar ganska bra närbilder så kan man roa sig ganska länge med att fota vatten och rök.

Här häller man akrylbläck i vatten och filmar, men det bli väldigt snygga foto också. Du behöver en stor glasskål, en vit eller svart bakgrund (eller färg) vatten och akrylbläck. Har hört att man kan blanda bläcket med lite mjölk för en mer dimmig effekt, men det har jag aldrig testat. Man kan också laborera med belysningen, kolsyrat vatten osv.

Dom här bilderna har jag tagit i min köksvask, man låter kranen droppa lite lätt, lägger någon färgad plast i botten och bakgrunden. Sedan gäller det att ta många bilder och att ha turen att fånga dropparna i rätta sekunden.


En annan rolig fotogrej att roa sig med är att fota rök. Man kan ha ett vanligt ljus där man blåser ut lågan, men det enklaste är att ta köpa rökelsepinnar som ryker hela tiden. Här blir det bäst resultat av att använda sig av en svart bakgrund och bra punktbelysning. Jag har manipulerat dessa i Photoshop, den under här har jag bara ändrat färg på.

Denna har jag gjort lite mer blåaktig i färgen, också har jag kopierat mönstret och spegelvänt det, sedan har jag satt ihop dessa två halvorna till en bild. Ni skulle bli förvånade över vilka motiv som växer fram när man gör så, beroendeframkallande helt enkelt. Jag har massor av spejjsade bilder =)
1 kommentar:

Borgmästaren sa...

Vilka roliga tips och fascinerande bilder du visar. Tack!