28 februari 2013

Spayfärg för textil

Panduro hade i årets vårkatalog en nyhet i form av textilfärg i sprayflaskor, ganska kul tror det kommer vara lite trend i sommar med sprayfärgade jeans i glada färger. Har lite funderingar på om dessa skulle fungera på canvas också, om man torkar med en embossingfön så borde de fixera och bli vattenfasta sedan. Jag har ju letat efter sprayfärg som är vattenfast efter torkning till mina Mixed Mediamålningar, dom måste ju tåla att målas över osv. Återkommer med detta när jag har testat.

Sprayen finns på Panduro och kostar 49kr, finns i ca 10st olika kulörer.

                                                                   


Maskera med tejp, virkade dukar, spets mm innan ni sprayar så får ni fina mönster.

Köp en svart textilpenna och rita konturer med, sedan är det bara att spraya över med fina färger.

Varför gå och köpa dyra Converse-skor när man kan köpa enklaste billiga vita och personifiera själv?

Man kan även använda schabloner med dessa sprayfärger. Gör schablontrycket i svart och sedan bara spraya över allt med ljusare kulörer, tror det svarta lyser igenom.

För den som är lite som jag och vill testa att göra allt själv, så kan man blanda 1del textilmedium (finns på Panduro tex.) med 2delar vanlig akrylfärg. Häll på en sprayflaska och skaka, späd med mer vatten om den behöver tunnas ut. Jag brukar lägga i en liten glaspärla som hjälper till att skaka runt allt i flaskan. Låt torka i 24timmar, fixera sedan genom att stryka på baksidan, torktumla på hög värme eller blås med embossingfönen.


Man kan göra väskor, kuddar osv, nu på våren längtar man efter färg i alla former.


Inga kommentarer: